Mijn Horoscoop
Ram

21 maart - 20 april

Een Ram is in het echte leven koppig. Zo ook dit kleine Rammetje! Als baby heeft het al duidelijk zijn eigen wil. Met luide stem zal het aan mama en papa duidelijk maken dat het honger heeft. Vrijwel vanzelfsprekend komt dat meestal voor in de nachten waarin papa en mama van hun welverdiende nachtrust proberen te genieten. Veelal hebben na een poosje de zalvende woordjes van mama geen effect meer en zal het Rammetje zijn woede gewoon even uit moeten brullen.

Een Rammetje wil aandacht; het kan niet zonder constante bevestiging. Het is extravert en daardoor sneller dan andere kinderen en nieuwsgierig; het loopt warm voor alles wat nieuw is.

Daarnaast leert het snel en zet het zich vooral in als papa en mama het aanspreekt op zijn eerzucht en gevoel voor autoriteit.

Het wil de baas zijn en als je het iets verbiedt, roept dit juist zijn nieuwsgierigheid op. Bovendien komt het dan snel in opstand. Een Ram-kindje vertoont gemakkelijk roekeloos gedrag en maakt even gemakkelijk brokken. Reken dus maar op leven in de brouwerij.


Wanneer een Ram een accepterende omgeving ervaart, zal het zijn affectie overvloedig uiten. Het is gul, tenzij het wordt gekwetst of zijn strevingen worden geblokkeerd.

Kwetsen betekent voor een Ram-kindje beweren dat iemand anders beter is dan hij. Het Rammetje heeft echter wel behoefte aan competitie en ontwikkelt in de loop der tijd een fel temperament. Bij frustratie kun je rekenen op woede uitbarstingen.

Ram-kinderen kunnen zoals gezegd goed leren. Al moet worden gezegd dat de manier van benadering op school wel degelijk van belang kan zijn. Autoritair optreden kan averechts werken, maar een goed getimed schouderklopje kan er toe leiden dat het tegendraadse Rammetje in een lief lammetje verandert.
Een Ram-kind heeft zijn dromen nodig. Benader het rustig en met onvoorwaardelijke liefde, dan is de kans groot dat het zijn dromen ook realiseert. Laat het zijn eigen gang gaan, maar laat hem weten dat je er bent als het nodig is en hij weer eens brokken heeft gemaakt.